Uncategorized

Можете да направите тези приказни рубинени трюфели

Spread the love

Панаирите за трюфели и туровете за лов на трюфели през 2018 г. 800 лешникови дръвчета. И вече събират реколта от трюфели с помощта на кучето Клер. Скрийте помощното средство за обучение на различни места и насърчете кучето си да го намери с помощта на командата “търси”. Така че трюфелите идват с етикет с цена, но си заслужават. Джан-Луиджи Синьори казва, че най-добрата порода за търсене на трюфели е „Лаготу”, както и пойнтерите, но по-важно било как ще се обучи животното. Мицелът влиза в симбиоза както с широколистни, така и с иглолистни дървета. Гъбите с трюфели растат в гори от широколистни, рядко смесени дървета. Те се продават в щатите през голяма италианска фирма, която ги купува от нас, преработва и ги изнася по света. „Трюфелите се използват най-много в ресторантите, предлагат ги ястия в много малки грамажи, защото те са много скъпи”, обяснява Николета Симон, представител на румънското дружество. 63-има души били наети да берат гъби, но после при разпитите се оказало, че те не различават мухоморка от манатарка.

Kama-Sutra album art art book art book cover book illustration digital art digital illustration editorial art editorial illustration freelance illustrator illustration illustrator kamasutra love magazine illustration Трюфелите са вид гъби, растящи под земята в корените на микоризирани дървета, и са над 30 вида. Според съда, второто обвинение за пране на пари, което е повдигнато срещу двамата обвиняеми, е некоректно и не се подкрепя от доказателствата по делото, но обосноваността на първото, е достатъчна за задържането им под стража. Трудно е да се получи такова разрешително – в горското стопанство казват, че или не издават, или че издават определена бройка, явно за свои хора. Друг проблем е, че самото разрешително струва 36 лв. Друг важен ориентир е рояк мухи или насекоми, които се намират близо до дървото. Покаинформация за трюфелитенията, които тя дала, били така вещо оформени, че се създава подозрението, че са предварително изготвени от специалист, след което само подписани от съпругата. Този изискан гурме специалитет включва емблемата на френската гастрономия, а черният трюфел от Перигор е наричан още „диамантът на кухнята”. Най-скъпият вид трюфел е белият трюфел, чиято цена стартира от 1000 евро за килограм и може да достигне до определено бомбастични суми – от сорта на 100 000 долара. Трябва да положим усилия да се рекламира България като трюфелна държава, защото българският трюфел е не по-лош от италианския и френския.

Който не иска закон, крие данъци. Вярно ли, от кога сме поканени, че не знаем? Един от тях е настанен в болница без опасност за живота. У нас също вече има фирми, които предлагат фиданки, заразени с мицел, но още е твърде рано да се каже, дали инвестицията в тях си заслужава – първата реколта е 5-6 години след засаждане. Дали микоризираните фиданки ще дадат резултат, е трудно да се каже, тъй като италианците и французите препоръчват култивираното отглеждане върху липа, дъб и бор, а в страната ни се набляга на лешника. Нужно ни е законодателство, което да защити гъбата, в момента се бере и изкупува зелена. Приготвяне: Слагаме трюфела в студена вода за 1 час, след което измиваме много добре от пясъка, обелваме кората и нарязваме на филийки. Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо двама мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Окръжният съд в Пазарджик постанови мярка “задържане под стража” и за двамата. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Изкупната цена на лешниците и на трюфелите е висока. Миналата година лешниците са вървели на борсата от 3 до 7 евро за килограм, а трюфелите между 200 и 800 евро, в зависимост от вида им. Макар, че сме свикнали да хапваме трюфелите с вкусна паста или сочно месо, трюфелите са много нискокалорични, с ниско съдържание на мазнини и солидно количество белтъчини. Въпросът е в това да спазваш определени стъпки и да можеш да чакаш даването на плод. Още повече, че в момента е сезонът на два други вида трюфел – черен зимен (Tuber brumale) и на вида борчии (Tuber borchii). Естествено, отново храна с аромата на трюфел. Това с убитите кучета е бепрецедентна жестокост, дело е на хора изроди. Знаят, че ще се разчуе, че в тази гора тровят кучета и разчитат, че берачите ще се откажат да влизат в нея. Само специално обучени кучета могат да ги открият.